ua en ru

Прокуратура зобов'язала припинити діяльність гуртожитку у будинку на вул. Срібнокільській у Києві

Прокуратура Дарницького району Києва зобов'язала ТОВ "Ковальська-житлосервіс" припинити діяльність на 26-му поверсі у будинку на Срібнокільській, 1 незаконно облаштованого гуртожитку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дарницького району.

У жовтні минулого року до прокуратури району надійшло звернення від мешканця вказаного будинку щодо незаконного переобладнання квартир № 170, 173 та 174 на 26-му поверсі під гуртожиток ("хостел") та перебування у вказаних квартирах осіб, котрі у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння порушують громадській порядок та псують майно будинку.

Прокуратура району внесла подання керівнику балансоутримувача будинку ТОВ "Ковальська-житлосервіс" про усунення порушень вимог житлового законодавства та законодавства про санітарно-епідеміологічне благополуччя населення, а також заборони використання квартир у якості гуртожитку.

За результатами розгляду подання до дисциплінарної відповідальності притягнуто начальника експлуатуючої дільниці №10.

У свою чергу, на підставі розгляду подання прокуратури, керівник товариства до Дарницького районного суду м. Києва вже пред'явив позов до власника квартир з вимогами використовувати житло за призначенням.

Читайте також: Прокуратура звернулася до суду з позовом зобов'язати закрити сміттєзвалище поблизу злітної смуги аеропорту "Бориспіль"