ua en ru

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно "заступник міністра держбезпеки" ЛНР

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно "заступник міністра держбезпеки" ЛНР Фото: прокуратура (УНІАН)

Підозрюваний оголошений у розшук на підставі ухвали слідчого судді

Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно так званого "заступника міністра державної безпеки" ЛНР. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно так званого "заступника міністра держбезпеки" ЛНР з ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, з 2015 року громадянин України дав згоду на призначення себе на згадану посаду, досі організовує функціонування і діяльність так званого "відомства", видає накази, розпорядження, обов'язкові до виконання підпорядкованими працівниками.

Також, підозрюваний проводить антиукраїнську пропаганду, публікуючи завідомо недостовірну та упереджену інформацію, вихваляючи діяльність терористичної організації і псевдодержавних органів ЛНР.

Так, підозрюваний в даний момент переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово непідконтрольної української влади території Луганської області. Він оголошений у розшук і, на підставі ухвали слідчого судді, проведено спеціальне досудове розслідування за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що свідки у кримінальному провадженні за фактами вчинення на території Донецької та Луганської областей членами терористичних організацій ДНР і ЛНР широкомасштабних і систематичних порушень законів і звичаїв ведення війни повідомили про масові страти, скоєних бойовиками ДНР/ЛНР і військовими РФ на Донбасі.