ua en ru

Прокуратура направила до суду Харкова звинувачення у справі про теракт біля Палацу спорту

Прокуратура направила до суду Харкова звинувачення у справі про теракт біля Палацу спорту Фото: лютневий теракт у Харкові забрав життя 4 людей

Кримінальна справа включає 16 томів

Прокуратура Харківської області затвердила та направила до Фрунзенський районний суд Харкова обвинувальний акт стосовно трьох чоловіків, які 22 лютого 2015 року здійснили теракт біля Палацу спорту, в результаті чого загинули 4 людини. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Як повідомляється, досудове розслідування проведено управлінням Служби безпеки України в області у повному обсязі.

"На цьому тижні завершено виконання ст. 290 КПК України, щодо відкриття матеріалів справи сторонам виробництва. Та сторона обвинувачених, і сторона потерпілих ознайомилися з 16 томами матеріалів кримінального провадження", - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, вдень 22 лютого в Харкові на пр. Маршала Жукова стався вибух. В результаті теракту загинуло 4 людини і 9 - отримали поранення.

2 березня Київським районним судом р. Харкова трьом підозрюваним у ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України обрано запобіжний захід - 2 місяці під вартою без внесення застави.

Максимальна санкція статей передбачає довічне позбавлення волі.