Виробництво харчових продуктів в Україні з початку року зросла на 4,4%, - Присяжнюк
У першому кварталі 2013 р. обсяг виробництва вітчизняного харчопрому виріс на 4,4%. Зокрема, зросло виробництво м'ясних та молочних продуктів, консервованих овочів і фруктів і кондитерських виробів. Найбільше харчових продуктів вироблено в Кіровоградській, Сумській, Вінницькій, Львівській та Хмельницькій областях, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба МінАП.
«За результатами перших трьох місяців поточного року ми спостерігаємо позитивну динаміку виробництва м'ясних і молочних продуктів, консервованих овочів і фруктів і кондитерських виробів. За цей період підприємства галузі виробили на 4,4% більше продукції, ніж за відповідний період минулого року. І ми сподіваємося на збереження цієї тенденції», - сказав міністр.
Він повідомив, що виробництво цукру цього року може досягти 1,3-1,5 млн тонн, що залежить від рівня врожайності цукрових буряків. З урахуванням цього, пропозиція на ринку може скласти 2,2-2,4 млн тонн при внутрішній потребі споживання в 1,8 млн тонн. Тому глава відомства зазначив, що необхідно шукати ринки збуту, а також диверсифікувати виробництво.
«Необхідно, щоб цукрові та спиртові підприємства поступово переходили і на виробництво біопалива. Тоді в залежності від ситуації на ринку вони зможуть вибирати, що їм вигідніше виробляти в тій чи іншій ситуації. І вже можна спостерігати, що підприємства, наприклад, спиртової галузі прислухаються до цих порад міністерства. Про це свідчить те, що з січня по квітень поточного року виробництво біоетанолу в країні збільшилася майже в дев'ять разів», - підкреслив Присяжнюк.