Виробництво м'яса в листопаді 2013 року збільшилася в порівнянні з жовтнем на 7,1% до - 318,5 тис. т
Згідно з даними Державного комітету статистики України, виробництво м'яса в живій вазі збільшилася в листопаді поточного року порівняно з жовтнем на 7,1% або на 12,4 тис. тонн, до 318,5 тис. т. Про це повідомив заступник начальника відділу АПК ДП "Держзовнішінформ" Антон Порембський.
Порівняно з аналогічним періодом 2012 року виробництво м'яса в листопаді 2013 р. збільшилося на 4,1%, або на 12,4 тис. тонн. Всього за 11 місяців 2013 року, порівняно з минулорічними показниками, виробництво м'яса збільшилося на 8,1% або на 221,3 тис. тонн, склавши 2 млн 944,2 тис. тонн.
Згідно з даними Міністерства аграрної політики і продовольства України, станом на 4 грудня поточного року середньозважені оптово-відпускні ціни на ринку України на яловичину І категорії становили 33 грн/кг, свинину ІІ категорії 31,74 грн/кг і курятину 18,67 грн/кг.
"З великою часткою ймовірності можна стверджувати, що до кінця року ціни на дану групу продуктів будуть рости. При цьому найбільше зростання буде помітний щодо цін на яловичину. Меншою мірою ціни зростуть на свинину, і практично не зміняться на курятину", - розповів Антон Порембський.