ua en ru

Програмісту, який заблокував вірус WannaCry, може загрожувати до 40 років в'язниці

Програмісту, який заблокував вірус WannaCry, може загрожувати до 40 років в'язниці Фото: кібератака (Pixabey)

Маркуса Хатчинса звинуватили у поширенні зловмисного програмного забезпечення

Британському програмісту Маркусу Хатчинсу, який зупинив поширення вірусу WannaCry, може загрожувати до 40 років тюремного ув'язнення, якщо підтвердяться звинувачення в поширенні зловмисного програмного забезпечення. Про це повідомляє газета The Telegraph.

"Максимальне передбачене законом покарання, яке може йому загрожувати, - це десятиліття, приблизно 40 років. Я сумніваюся, це був би дикий результат. Але чи це можливо? Звичайно, так", - заявив американський адвокат Тор Екеланд.

Так, Хатчинсу інкримінується участь у створенні та розповсюдженні програми під назвою Kronos, яка використовувалася для викрадення інформації про банківські онлайн - операції і даних кредитних карт. Kronos вперше був виявлений фахівцями в липні 2014 року.

23-річний Маркус Хатчинс був заарештований агентами ФБР в штаті Невада, де він брав участь у конференції експертів в області кібербезпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США затримали 23-річного британського експерта з кібербезпеки Маркуса Хатчинса, який у травні 2017 року зупинив поширення вірусу-здирника WannaCry.