ua en ru

Програма діяльності Кабміну не відображає прагнень коаліції, - БПП

Програма діяльності Кабміну не відображає прагнень коаліції, - БПП
Програма діяльності Кабінету міністрів України не відображає прагнення коаліції отримати план діяльності по виконанню коаліційної угоди.

Програма діяльності Кабінету міністрів України не відображає прагнення коаліції отримати план діяльності по виконанню коаліційної угоди. Про це заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко під час розгляну програми діяльності Кабінету міністрів у сесійній залі Верховної Ради України.

"Блок Петра Порошенка" розглянув подану програму діяльності Кабінету міністрів України і пам'ятає про те, що це один - з необхідних конституційних актів, які необхідні для початку роботи українського уряду. Чесно кажучи, ми вважаємо цю програму недосконалою. Вона не відображає прагнення коаліції отримати план діяльності по виконанню коаліційної угоди, на основі якої створена більшість, яка найняла на роботу український уряд. Ми хотіли б бачити в програмі діяльності розшифровку тих заходів, які будуть призводити до виконання коаліційної угоди депутатського корпусу", - заявив Луценко.

Він зазначив, що у цій програмі не завжди зазначені терміни і виконавців прописаних положень.

"Тим не менш ми вважаємо, що в ситуація, в якій знаходиться країна, потребує рішення вже сьогодні... Тому наша пропозиція полягає втому, щоб в програмі діяльному Кабміну на першій сторінці у вступній частині зазначити чітко і однозначно, що коаліційна угода є невід'ємною частиною цієї програми.. Коаліційна угода - це документ понад 60 сторінок, який чітко визначає , що треба зробити цьому парламенту і цьому уряду... Після цього ми будемо готові проголосувати "за" і проводити європейські реформи нової України", - заявив Луценко.