ua en ru

Профільний комітет рекомендує Раді припинити членство України в органах СНД

Профільний комітет рекомендує Раді припинити членство України в органах СНД
Комітет Верховної Ради України у закордонних справах рекомендує парламенту прийняти проект постанови про припинення членства та участі України в органах Співдружності Незалежних Держав

Комітет Верховної Ради України у закордонних справах рекомендує парламенту прийняти проект постанови про припинення членства та участі України в органах Співдружності Незалежних Держав. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

Як зазначається, члени комітету розглянули проект постанови №1015 про припинення членства та участі України в органах СНД та ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді підтримати проект згаданої постанови з урахуванням запропонованих комітетом змін та доповнень.

"На думку комітету, прийняття цього законопроекту забезпечить захист національних інтересів України та сприяє підвищенню авторитету України в світі як держави, що приймає участь лише в ефективному та корисному для неї міжнародному співробітництві", - йдеться у повідомлені.

Згідно з повідомленням, члени комітету вважають, що одним із шляхів цього є припинення членства та участі України в органах міжнародної організації, яка не виконує своїх завдань і дискредитувала себе внаслідок відсутності будь-якої реакції на грубі порушення Угоди з боку одного із її засновників - РФ.

Нагадаємо, раніше глава департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявляв, що поки ніяких змін статусу України в СНД не сталося.