ua en ru

Профільний комітет Ради проведе засідання щодо формування Антикорупційного бюро 23 січня

Комітет Верховної Ради України з протидії та боротьби з корупцією проведе засідання щодо формування Національного антикорупційного бюро 23 січня 2015 р. о 13:00. Про це на засіданні комітету заявив голова цього комітету Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"13:00 у п'ятницю відбудеться ще одне засідання комітету щодо створення Антикорупційного бюро. Робоча група, яка була створена, працює на базі комітету. Ми запросимо експертів з Адміністрації президента", - заявив Соболєв.

У свою чергу голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко запропонував підготувати єдиний проект закону, щоб 3 лютого 2015 р. "цей проект закону був винесений в зал".

Раніше Луценко запропонував розширити повноваження Антикорупційного бюро. Він вніс проект закону №1660, яким пропонується посилити покарання за непокору співробітникам бюро, дозволити детективам проводити досудове розслідування та слідчі дії.

У теж час, новий проект закону унеможливлює розслідування діяльності самого Президента України Петра Порошенка, дозволяє директора бюро відправити у відставку рішенням Верховної Ради.

"Президент повинен мати можливість впливати на процес формування бюро", - зазначив Луценко.

Тому в проекті закону пропонується президенту три кандидатури на пост голови Бюро, а він вибирає одну, і виносить на розгляд Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше Соболєв заявив, що глава Антикорупційного бюро буде обраний 12 лютого.