ua en ru

"ПриватБанк" може домовитися з власниками євробондів

"ПриватБанк" може домовитися з власниками євробондів Фото: "ПриватБанк" майже домовився з кредиторами

Банк запропонував кредиторам новий, більш рівномірний, графік виплат

"ПриватБанк" може здійснити прорив у переговорах з власниками єврооблігацій з погашенням у вересні 2015 р. Власники цінних паперів, які раніше блокували прийняття рішення щодо реструктуризації боргу повідомили, що згодні на останню пропозицію банку, пише Reuters.

У матеріалі наводиться цитата засновника компанії Callaway Capital Management (Вашингтон), Даніеля Фрайфилда (Daniel Freifeld), в якій він підтверджує згоду з останнім пакетом пропозицій від банку. Раніше, щоб отримати це згоду "ПриватБанку" довелося пом'якшити умови реструктуризації.

Callaway Capital очолює комітет кредиторів, який володіє біля 25% облігацій "Приватбанку" з погашенням у вересні цього року. У новій пропозиції власникам цінних паперів, український банк в числі іншого змінив графік виплат. І якщо раніше він був перевантаженим і нерівномірним, то тепер порядок виплат в цілому влаштовує кредиторів. Так, 20% боргу банк виплатить в серпні 2016 р., ще 20% в лютому 2017 р., а далі по 15% в травні, серпні та листопаді 2017 р. Залишилися 15% банк виплатить у січні 2017 р.

У матеріалі також Reuters говориться, що інвестори впевнені - "ПриватБанк" зможе знайти гроші на погашення реструктуризованого боргу на 200 млн дол. згідно з новим графіком виплат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у "ПриватБанку" змінилися частки власників у капіталі.