ua en ru

Присяжнюк: В Україні зменшується тиск контролюючих органів на фермерів

На фермерів зменшиться тиск контролюючих органів. Роботу над цим посилять в Мінагрополітики. А для оперативного вирішення питань сільгоспвиробників Міністерство ініціює щотижневі зустрічі аграріїв з представниками державних установ. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк на зустрічі з лідерами фермерського руху.

"Ми продовжуємо працювати над усуненням перешкод для фермерів. І поступово ми зменшимо тиск на них з боку контролюючих органів. Наприклад, нещодавно було скасовано штрафування за воду від Мінекології. Однак нам потрібно вибудувати механізм співпраці з усіма державними інститутами. Тому в рамках проекту "Рідне село" ми вводимо щотижневі зустрічі в районах", - повідомив Микола Присяжнюк.

За його словами, на таких зустрічах фермери, представники асоціацій, керівники сільрад будуть вислуховувати представників відомств, пов'язаних з сільгоспвиробництвом. Це допоможе оперативно вирішувати проблеми аграріїв.

"Я завжди знайду можливість брати участь у таких зустрічах . Але ви повинні об'єднуватися, щоб спільно відстоювати ваші інтереси" , - підкреслив міністр.