ua en ru

Прийняття Податкового кодексу дозволить зменшити рівень тіньової економіки на 30%, - Ф.Ярошенко.

Прийняття Податкового кодексу дозволить зменшити рівень тіньової економіки на 30%. Про це на брифінгу заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Досягти такого результату дозволять, як методи стимулювання до переведення тіньової діяльності у легальний сектор, так і вдосконалення адміністративних процедур. У податковому адмініструванні вперше створюється єдина система правил, зведена до одного нормативного акта. Вперше на системному рівні запроваджується нормативне забезпечення інформаційно-аналітичної діяльності контролюючих органів. Системним реальним кроком на шляху побудови ризикоорієнтованої системи контролю, яка дозволить знизити адміннавантаження на сумлінних платників податків і спрямувати зусилля контролюючих органів у бік осіб, які ухиляються від сплати податків", - заявив Ф.Ярошенко.
Він також додав, що удосконалюється система, удосконалюється процедура адміністративного оскарження, створюються умови для реального захисту інтересів платників податків.
"Уточнюється процедура отримування розстрочок та відстрочок у сплаті податкових зобов'язань, що робить їх доступними для усіх платників податків, як наслідок непередбачених обставин, де вони зазнали збитків. Одночасно вдосконалюється процедура контрольних заходів зі стягнення податкового боргу. Стає більш жорсткою відповідальність платників податків за порушення законодавства. Таким чином утримується баланс між платниками податків та державними підприємствами", - наголосив Ф.Ярошенко.