ua en ru

У Придністров'ї заявили, що Україна заборонила транзит продуктів через свою територію

У Придністров'ї заявили, що Україна заборонила транзит продуктів через свою територію Фото: транзит продуктів у невизнане Придністров'я

Транзит продовольчих вантажів у невизнане Придністров'я через Україну тепер відбуватиметься за погодженням з Молдовою

Україна заборонила транзит через свою територію продовольчих вантажів в невизнане Придністров'я. Про це заявив "міністр сільського господарства і природних ресурсів ПМР" Єфимій Коваль, йдеться на сайті "президента республіки".

Зі слів Коваля, про заборону самопроголошеного Придністров'я попередила листом Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Він також повідомив, що автори листа посилаються на розпорядження головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 17 травня 2017 року, згідно з яким тепер транзит вантажів у Придністров'я повинен узгоджуватися з Молдовою.

"Визначено, що з 20 травня пропуск підконтрольних вантажів у режимі транзиту через територію України, які направляються у Придністров'я, буде здійснюватися лише за умови погодження з Національним агентством з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова. Попередні погодження транзиту територією України у придністровському напрямку визнані недійсними. Цю інформацію рекомендовано довести до відома всіх зацікавлених операторів ринку", - процитував представник невизнаної республіки листа Держпродспоживслужби України.

Нагадаємо, голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа заявив, що експортувати продукцію в Європейський Союз мають право 280 українських компаній.