ua en ru

При Держкомпідприємництві буде створено робочу група з реформування МРЕВ

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський доручив сформувати при комітеті робочу групу з питань реформування МРЕВ. Про це він заявив на зустрічі із представниками автотранспортної галузі, повідомляє прес-служба відомства.

«Протягом місяця робоча група має напрацювати зміни до законодавства, а також до урядових постанов. Затягувати ми не будемо», - підкреслив М.Бродський.

Держкомпідприємництво наразі готує проекти нормативних актів, які допоможуть максимально дерегулювати автотранспортну галузь. Новостворена робоча група займатиметься відпрацюванням цих питань.

Зокрема, на сьогоднішній зустрічі представники асоціацій автомобілістів підняли питання розрахунку вартості номерного знаку для автомобіля, постановки та зняття автомобіля з обліку, запровадження єдиного номерного знаку по всій Україні (без належності до певного регіону), запровадження нової спрощеної форми технічного паспорту. Крім того, представники ринку запропонували вивчити питання функціонування транзитних номерів, а також належності номерного знаку не автомобілю, а його власнику.

Учасники заходу акцентували увагу на різниці у вартості страхового полісу автоцивілки для людей, що проживають в місті та за містом.