ua en ru

При "великому реверсі" загальний обсяг поставок газу в Україну може досягати 15 млрд куб. м в рік, - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прогнозує, що реверс газу в Україну з країн Європи може досягти 15 млрд куб. м в рік.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прогнозує, що реверс газу в Україну з країн Європи може досягти 15 млрд куб. м в рік. Про це Яценюк заявив, виступаючи у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, зараз Україна домовилася з низкою компаній про реверс газу, але його обсяги поки що незначні. Яценюк назвав це "малим реверсом".

"При відкритті "великого реверсу" загальний обсяг поставок в Україну може досягти 15 млрд кубометрів газу", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, вчора Україна звернулася до Єврокомісії з пропозицією збільшити реверс газу. Україна сподівається на максимізацію поставок газу з Європи.

Крім того, глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв допускає, що реверсом з Словаччини можна замістити весь імпорт "Нафтогазу".
За його словами, зараз обсяг газу з угорського напрямки становить 11-12 млн куб. м на добу при максимально можливих 14,6 млн куб. м.

Нагадаємо, 28 квітня "Укртрансгаз" і Eustream домовилися про реверс газу в Україну через газопровід Вояны-Ужгород. 26 травня Словаччина почала прийом заявок на постачання газу в Україну через зазначений газопровід. Реалізація даного проекту, як зазначено в документах словацького газового оператора компанії Eustream, складається з двох етапів: перший етап передбачає введення в експлуатацію певного технічного потенціалу по реверсу газу в Україну з 1 жовтня 2014 року, а другий етап - з 1 березня 2015 р.