ua en ru

Президентство Трампа негативно впливає на світову економіку, - опитування

Президентство Трампа негативно впливає на світову економіку, - опитування Фото: Дональд Трамп (president.gov.ua)

Майже три чверті опитаних впевнені в негативному впливі Трампа на світову економіку

Президентство глави США Дональда Трампа негативно позначається на світовій економіці. Про це свідчать дані опитування, проведеного в Мюнхені інститутом економічних досліджень Info, передає Deutsche Welle.

Зокрема, майже три чверті опитаних (73,5%) впевнені в негативному впливі Трампа на світову економіку. Крім того, більшість експертів (57,6%) вважають, що політика американського президента негативно відбилася і на економіці США.

Більшість експертів вважають, що найбільшої шкоди президентство Трампа завдало таким сферам, як соціальний захист громадян та охорона навколишнього середовища. При цьому найбільш проблемними темами в зв'язку з політикою, що проводиться Трампом, зараз є міжнародна торгівля, співпраця з іноземними організаціями, забезпечення миру і безпеки.

Крім того, дані опитування показують, що експерти з США не вважають вплив президентства Трампа на економіку своєї країни виключно негативним. Тільки 38% опитаних визнали його таким. Разом з тим навіть вони вважають політику, що проводиться главою США, неефективною.

Опитування проводилося інститутом info в жовтні. У ньому взяли участь 929 експертів з 120 країн.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, діяльність президента США Дональда Трампа на посаді глави держави схвалюють лише 36% американців.