ua en ru

Президентом Монголії на другий термін переобраний Цахіагійн Елбегдорж

Чинний Президент Монголії, представник демократичних сил Цахіагійн Елбегдорж переобраний на другий термін, передає Associated Press.

Згідно з результатами підрахунку голосів, проведеного на переважній більшості виборчих дільниць, Елбегдорж набрав 50,22% бюлетенів на минулих 26 червня виборах. Його основний суперник, кандидат від опозиційної Монгольської народної партії Бадмаанямбуугійн Бат-Ердене, отримав 41,48% голосів. Перша жінка-кандидат на пост Президента в історії країни від Монгольської народно-революційної партії Нацагійн Удвал, міністр охорони здоров'я, змогла завоювати 8,3% виборців. На 17 дільницях голоси все ще не підраховані.

Результати виборів можуть бути розцінені як схвалення народом політики Президента Елбегдоржа, спрямованої на "боротьбу з розкраданням багатств країни", на розвиток якої за останній час сильно вплинув бум видобутку ресурсів. "Ми приєднуємося до нашого Президента в його боротьбі з корупцією. Ми станемо працювати разом, щоб зберегти стабільне державне управління. За термін, відведений нам на високих постах, ми зробимо все можливе, щоб викорінити казнокрадство і дати поштовх розвитку нашої країни", - підбив підсумок виборів прем'єр-міністр Монголії Алтанхуяг Норов, лідер Демократичної партії, від якої Елбегдорж був висунутий кандидатом.