ua en ru

Президент Сирії звинуватив Туреччину в наданні допомоги заколотникам

Президент Сирії Башар Асад звинуватив уряд Туреччини в наданні допомоги сирійським повстанцям, яких режим називає терористами, передає Associated Press.

Сирійський Президент з'явився в ефірі опозиційного турецького телеканалу Ulusal Kanal, де у нього взяли інтерв'ю. Асад звинуватив прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Ердогана в тому, що той "не сказав ні слова правди з самого початку конфлікту в Сирії".

За словами Асада, Туреччина підтримує сирійських повстанців, "знаючи, що ті є терористами". Також Асад зазначив, що у випадку падіння сирійського режиму "сумні наслідки очікують весь регіон".

Нагадаємо, в Сирії з березня 2011 р. триває протистояння влади і опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення.

Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", фінансовані ісламськими сунітськими угрупованнями. За оцінкою ООН, з моменту початку збройних зіткнень в країні загинули близько 70 тис. мирних жителів, а кількість біженців перевищує 1 млн чоловік.