ua en ru

Президент Бразилії пообіцяла піти на поступки протестуючим

Президент Бразилії Ділма Руссефф у спеціальному телезверненні до нації пообіцяла зробити ряд поступок вимогам учасників протестів, які зі змінною інтенсивністю тривають в країні вже 2 тижні. Глава держави пообіцяла збільшити державні асигнування в освіту (кошти будуть спрямовані з нафтового сектора), а також поліпшити фінансування депресивних районів країни, передає Associated Press.

Ділма Руссефф також заявила, що її тішить той факт, що в "так багато людей борються за кращу Бразилію". Раніше президент провела екстрену нараду кабінету міністрів щодо ситуації в країні, проте офіційної заяви після цього не послідувало.

Нагадаємо, що протести в Бразилії почалися близько 2 тижнів тому. Приводом для їхнього початку стало підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті Сан-Паулу на 20 сентаво. Протести підігрівалися проходять в Бразилії футбольним Кубком Конфедерації - багато громадян виступають проти проведення в країні великих спортивних турнірів (Бразилія заявлена ​​господинею найближчій Літньої Олімпіади та ЧС-2014 з футболу) через її плачевного соціально-економічного становища.

Вимоги демонстрантів незабаром стали політичними, почастішали сутички з поліцією, яка відповідає на акції протесту сльозоточивим газом і гумовими кулями. Всього в демонстраціях бере участь до 1 млн осіб. Повідомляється про одного загиблого в м. Бразиліа.

Нинішні протести - наймасовіші в Бразилії за останні 20 років. Такі масштабні демонстрації в останній раз пройшли в країні в 1992 році - їх учасники вимагали імпічменту тодішнього Президента Фернандо Колора ді Мелу.