ua en ru

Президент Вірменії підписав закон про ратифікацію угоди з ЄС

Президент Вірменії підписав закон про ратифікацію угоди з ЄС Фото: Армен Саркісян (twitter)

Термін дії старого угоди закінчився у 2009 році

Президент Вірменії Армен Саркісян підписав закон "Про ратифікацію Угоди про всеосяжне і розширене партнерство між Республікою Вірменія, з одного боку, і ЄС, а також Європейським співтовариством з атомної енергії і країнами-членами цієї організації, з іншого боку". Про це повідомили в прес-службі глави держави, передають Новини Вірменії.

Нагадаємо, закон про ратифікацію угоди, підписаної між Євросоюзом і Вірменією 24 листопада 2017 року в Брюсселі, парламент Вірменії одноголосно ратифікував 11 квітня цього року. Ця угода повинна замінити Угоду про партнерство і співробітництво між Вірменією та ЄС від 1999 року, строк дії якого закінчився в 2009 році і постійно продовжувався.

Також зазначається, що документ вступить в повну силу, тільки коли його ратифікують усі країни-члени ЄС, а також Європейський парламент. Точних термінів, коли завершиться цей процес, не вказується, однак угода частково почне діяти з 1 червня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Європейський союз не збирається парафувати з Вірменією ні Угода про асоціацію, ні Договір про створення глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі. Про це ще в 2013 році заявив прес-секретар комісара ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Петер Стано.