ua en ru

Прем'єр Італії: на боротьбу з тероризмом будуть потрібні роки і серйозна стратегія

Прем'єр Італії: на боротьбу з тероризмом будуть потрібні роки і серйозна стратегія Фото: прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці

Ренці вважає тероризм найбільшою проблемою нашого часу і Росія повинна брати участь у переговорах для її рещенія

Тероризм є найбільшою проблемою сучасності, яку неможливо вирішити за один момент, для цього потрібні роки і серйозна стратегія. Про це заявив прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці на саміті G20 в Туреччині, повідомляють "РИА Новости".

"Щоб досягти успіху в боротьбі з тероризмом, європейцям необхідно мати серйозну стратегію. Будуть потрібні місяці, можливо роки, щоб вирішити цю проблему", - сказав Ренці.

Як повідомляється, він підкреслив, що перемогти тероризм можна "одним клацанням пальців".

"Це найбільша проблема нашого часу, і для її вирішення необхідний комплексний підхід. У цьому зв'язку італійський принцип, що стосується того, що Росія повинна брати участь у переговорах, нарешті, почав приносити результати... Ми не в змозі сказати, що жоден з терористів не бувсеред біженців. Але одне ясно, що майже всі біженці тікають від звірячих терористів, яких ми бачили в Парижі", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери країн-учасниць саміту G20 за підсумками зустрічі в Туреччині опублікували декларацію з боротьби з тероризмом.