ua en ru

Прем'єр Грузії заявив, що дії РФ в Україні є продовженням війни 2008 року

Прем'єр Грузії заявив, що дії РФ в Україні є продовженням війни 2008 року Фото: Георгій Квірікашвілі (mfa.gov.ge)

Квірікашвілі заявив, що незаконні дії РФ в Україні є продовженням агресії в Грузії

Незаконні дії Російської Федерації в Україні є продовженням агресії, здійсненої в Грузії в серпні 2008 року. Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі в ході зустрічі з українським прем'єром Володимиром Гройсманом, повідомляє "Грузія Online".

"Незаконні дії Росії в Україні є продовженням агресії, здійсненої в Грузії в серпні 2008 року і в результаті якої окуповані регіони Грузії - Абхазія і т. н. Південна Осетія/ Цхінвальський регіон", - заявив Квірікашвілі.

За словами Квірікашвілі, Грузія твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах.

"На жаль, у наших країн схожі проблеми і виклики. Ми твердо підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, жорстко засуджуємо окупацію та анексію автономної республіки Крим та міста Севастополя, незаконні і агресивні дії Російської Федерації в східних регіонах України", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман розпочав дводенний офіційний візит до Грузії, де він проведе переговори з президентом країни Георгій Маргвелашвілі.