ua en ru

Голова ради директорів банку Barclays 2 липня може подати у відставку

Голова ради директорів британського банку Barclays Маркус Ейджіус покине свій пост. Очікується, що відповідна заява буде озвучена 2 липня 2012 р., повідомляє Reuters з посиланням на анонімне джерело в кредитній установі.
Відставка Ейджіуса стане першим великим кадровим рішенням після того, як стали відомі подробиці скандальних махінацій з міжбанківськими ставками. Варто зазначити, що британські і американські регулятори, які займалися розслідуванням, закликали піти у відставку і виконавчого директора Barclays Боба Даймонда.

Нагадаємо, 27 червня ц.р. один з найбільших британських банків - Barclays - був оштрафований на 452 млн дол. владою США і Великобританії за фінансові порушення. Крім того, Royal Bank of Scotland Group PLC може бути оштрафований на 233 млн дол. за фінансові порушення.

Barclays - другий за величиною активів банк Великобританії, його історія налічує більше 300 років. Чистий збиток банківської групи Barclays в I кварталі 2012 р. склав 337 млн фунтів стерлінгів (543,7 млн дол.) проти чистого прибутку роком раніше у розмірі 1,24 млрд фунтів.