Підприємства України на сьогоднішній день виробили 2,2 млн т цукру. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба відомства.
"На сьогодні в Україні майже завершено сезон цукроваріння на 63 підприємствах. Загалом у 2012 р. вітчизняні аграрії направили на цукрові заводи 17 млн т солодкого кореня. І на сьогодні підприємствами вироблено 2,2 млн т цукру. А це означає, що ці обсяги повністю забезпечують внутрішню потребу в цукрі, яка в середньому становить 1,8 млн т. Таким чином, українські споживачі повністю забезпечені цукром вітчизняного виробництва", - зазначив Присяжнюк.
За словами очільника відомства, нарощення виробництва цукру відбулося за рахунок збільшення врожайності цукрового буряка. А оскільки завдання із забезпечення внутрішнього ринку вже виконано, то наразі Мінагрополітики разом із виробниками цукру працює над розширенням зовнішніх ринків збуту.
"Для нас одним із основних завдань у цукровій галузі є розширення поставок цукру на зовнішній ринок. Наразі експортний потенціал вітчизняного цукру становить близько 450-500 тис. т. І ми розпочали поставки перших партій цукру. Однак ми продовжуємо працювати разом із виробниками цукру над розширенням ринків збуту. Так, за попередніми оцінками, найбільш перспективними покупцями вітчизняного цукру є країни Африки та Азії", - додав Присяжнюк.
Наразі Мінагрополітики також звернулося до Міністерства закордонних справ щодо активізації пошуку нових зовнішніх ринків збуту для українського бурякового цукру.
Читайте також: Україна могла б експортувати 30 млн т зерна і 6 млн т цукру, заробляючи на цьому до 7 млрд дол., - Калєтнік