ua en ru

Підприємці Харківської області отримають 40 млн євро пільгових кредитів від ЄС, - Світлична

Підприємці Харківської області отримають 40 млн євро пільгових кредитів від ЄС, - Світлична Фото: відкриття в Харкові офісу сприяння малому і середньому бізнесу

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична та посол ЄС Хюг Мінгареллі відкрили у Харкові офіс сприяння малому і середньому бізнесу, який був створений за підтримки ЄБРР, і вже є попередня домовленість про відкриття для харківських підприємців кредитної лінії на 40 млн євро. Про це повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Під час своєї першої регіональної поїздки в Україні в Харківську область Мінгареллі зазначив, що ЄС починає цілий ряд програм, які дозволять розвиватися малим і середнім підприємствам у регіоні.

"Ми надаємо консультації з питань децентралізації для того, щоб Харківщина змогла отримати максимальні переваги від цієї реформи. І ми також намагаємося розвивати тісні партнерства між науково-дослідними центрами та вищими навчальними закладами Харківщини та Європейського Союзу", – підкреслив Хюг Мінгареллі під час зустрічі з головою Харківської ОДА Світличною.

За словами самої Юлії Світличної, офіс ЄБРР надаватиме послуги по кредитуванню малого, середнього і великого бізнесу. "Відтепер бізнес зможе безпосередньо співпрацювати з європейськими фінансовими структурами прямо в Харкові. Є попередня домовленість про кредитну лінію в 40 млн євро", – зазначила вона.

Крім того, голова ОДА повідомила, що в Харкові також презентували Центр розвитку бізнесу. "Він буде пропонувати європейські програми, які реалізуються з допомогою ЄБРР, проводити тренінги та семінари для малого і середнього бізнесу та надавати консультації підприємцям", – резюмувала Юлія Світлична.