ua en ru

Православні християни відзначають Різдво Христове.

Православні християни відзначають сьогодні Різдво Христове. По всій Україні проходять святкові богослужіння, в яких беруть участь сотні тисяч віруючих.

Народження Спасителя - подія, з якої почався відлік нової ери. Згідно церковному ученню, Різдво символізує примирення людини з Богом, оновлення людської природи. По статуту Православної церкви, святу передує багатоденний пост, який починається 28 листопада і триває 40 днів по 6 січня включно.

Зі святом український народ привітали, зокрема, Президент України Віктор Ющенко і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Я думаю про Різдво нашого загального будинку, рідного і доброго для всіх. Якими б не були випробування, знаю і вірю: між нами є любов, і таїнство, і свято. Ми - один народ. Як мандрівники у хурделиці, ми довго йшли до своєї зорі. Її народження, народження братньої любові є народженням Бога на холодних зимових просторах. Порозуміння і любов. Гідна і мудра любов один до одного, до спільної волі, до спільного дому, його основ, життя, його теплого світла і його дітей. Це - наші цінності. Проти мороку, темряви, зла, неправди і несвободи", - мовиться, зокрема, в поздоровленні глави держави.

Ю.Тимошенко в своєму поздоровленні подякувала Богові за те, "що впродовж складного, кризового року ми вистояли, разом з вами, долаючи всі труднощі і проблеми". " Вірю у щасливу зорю, яка народжується сьогодні над Україною. Вірю у кожного з вас, мої дорогі! Ця віра у Бога, в Україну та в чесних людей допомагає всім нам іти вперед та перемагати", - наголошується в поздоровленні.