ua en ru

До правоохоронців надійшло понад 8 тис. повідомлень про порушення на місцевих виборах в 2015

До правоохоронців надійшло понад 8 тис. повідомлень про порушення на місцевих виборах в 2015 Фото: Ольга Айвазовська (facebook.com olga.ajvazovska)

За результатами заяв було відкрито 422 кримінальні провадження

За результатами місцевих виборів у 2015 році до національних правоохоронних органів надійшло 8220 повідомлень про випадки порушень у їх проведенні. Про це під час прес-конференції повідомила експерт політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, координатор мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"За результатами розгляду отриманих 8220 заяв було відкрито 422 кримінальні провадження. За результатами дослідження та аналізу, проведеного громадянською мережею ОПОРА, серед 422 відкритих кримінальних проваджень більшість були пов'язані з підкупом виборців (159) та позбавленням права голосу, а також роботою виборчої комісії чи діяльністю офіційних спостерігачів(97)", - сказала вона.

За її словами, із 422 кримінальних проваджень лише 66 закінчились обвинувальним висновком та були передані до суду для подальшого їх розгляду.

Нагадаємо, за результатами виявлених порушень протягом виборчих кампаній 2014-2016 років слідчими Нацполіції відкрито понад 1 тис. кримінальних проваджень.