ua en ru

Правоохоронці попередили провокаційну акцію біля АП

Правоохоронці попередили провокаційну акцію біля АП Фото: Олександр Янукович (прес-служба "МАКО")

Акцію мали організувати за вказівкою і фінансуванням Олександра Януковича

Служба безпеки України (СБУ) спільно із Національною поліцією попередила проведення акції біля Адміністрації президента, яку фінансував син колишнього президента - Олександр Янукович. Про це на брифінгу щодо протидії спробам РФ дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в Україні повідомив заступник глави СБУ Віктор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На початку вересня спільно з Нацполіцією був заблокований колишній лідер "Молодих регіонів " - Сергій Хижняк, який перебуває на території РФ. За вказівкою і фінансуванням відомого вам Олександра Януковича він мав організувати провокаційну акцію біля Адміністрації президента України", - розказав Кононенко.

На брифінгу показали відео, де чоловік розказує, як погодився за гроші зібрати людей та привести їх на акцію.

"Російською стороною вже надано замовлення на проведення низки масових протестних акцій, зокрема біля будівлі Адміністрації Президента, з подальшою активізацією протистоянь для фізичного блокування державних установ", - зазначив Віктор Кононенко.

За його словами, здійснюється підбір та підкуп організаторів, які мають переважно "в темну" використати активістів вітчизняних громадських об'єднань, зокрема патріотичної спрямованості.

"За результатами слідчих дій отримано беззаперечні докази причетності функціонерів російського проекту "ПАРУС" до підготовки проведення заходу 14 вересня, а також організації та проведення 24 серпня цього року в Києві на Майдані Незалежності провокаційної акції під гаслом "День залежності", - повідомляють у СБУ.

Співробітники відомства, вилучили листування, яке підтверджує безпосередню координацію та фінансування цих акцій Юрієм Котом з території РФ.

Нагадаємо, раніше сьогодні в СБУ підтвердили, що Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) відряджала до Києва "православних тітушок" з метою зірвання переговорів щодо Томосу. Зазначимо, раніше інформація про це з'явилась у мережі на сторінках волонтерів.