ua en ru

Правоохоронців закликали зупинити рейдерську атаку "Центру захисту інвалідів" в Одесі

Правоохоронців закликали зупинити рейдерську атаку "Центру захисту інвалідів" в Одесі

Керівник Одеської громадської організації "Центр захисту інвалідів" заявив, що, починаючи з березня 2021 року, Організація піддається систематичним рейдерським атакам.

Про це йдеться в листі організації до генерального прокурора України і міністра внутрішніх справ, копія якого є в розпорядженні РБК-Україна.

У листі стверджується, що силові дії щодо організації нібито активно підтримує прокуратура і поліція Одеси.

"Останнім кроком цієї атаки, стало безпідставне порушення кримінальної справи проти директора громадської організації, вилучення всіх правовстановлюючих документів, і негайне переоформлення всіх активів організації через Полтавського нотаріуса, який не мав прав цього робити", - наголошується у зверненні.

Водночас в організації додають, що у них немає можливості відкрити кримінальну справу в Одесі через упередженість правоохоронних органів до цієї ситуації.

"Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам, інтересам юридичних осіб, є кримінально караним діянням, відповідальність за яке передбачена ч. 3 ст. 365 КК України", - нагадують в організації, закликаючи генпрокурора та міністра МВС втрутитися в ситуацію.