ua en ru

Уряду не вдалося змінити якість життя українців за 4 роки, - Гройсман

Уряду не вдалося змінити якість життя українців за 4 роки, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua/ua)

Гройсман заявив, що уряду не вдалося реалізувати амбітний план по зростанню економіки

Уряду за чотири роки Революції гідності не вдалося змінити якість життя українців. Про це у вівторок, 20 лютого, в ході конференції з питань реформ в Україні, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"За чотири роки Революції гідності нам не вдалося змінити якість життя українців... Для нас надзвичайно важливе завдання - це створити такі системи життя, які дозволять українцям відчути себе гідно... Ми поки не змогли реалізувати амбітний план, який би дав змогу забезпечити стійкий і швидкий економічний ріст, який відповідає інтересам і можливостям України", - сказав прем'єр.

При цьому Гройсман зазначив, що чотири з п'яти критеріїв для поліпшення якості життя уряду все ж вдалося змінити. Зокрема, за його словами, це пенсійна система, система освіти та охорони здоров'я, а також закон, який, як підкреслив Гройсман, "повинен викорінити корупцію в державному секторі" - закон про приватизацію.

Разом з тим Гройсман підкреслив, що економіка України демонструє зростання протягом восьми кварталів поспіль. Глава уряду також нагадав, що в 2018 році прогнозоване зростання ВВП становить 3%, однак можливий і більший ріст - до 6%.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Данії Андерс Самуэльсен заявив, що сподівається побачити втілення в життя реформ в Україні. Україні необхідно намітити шлях реформ в країні і забезпечити незмінність процесу їх втілення.