ua en ru

Уряд затвердив постанову щодо врегулювання проблеми із виплатами вкладникам "Родовід банку"

Уряд затвердив постанову щодо врегулювання проблеми із виплатами вкладникам "Родовід банку" через "Ощадбанк". Про це на брифінгу після засідання Кабміну заявив міністр фінансів Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд прийняв надзвичайно важливу постанову щодо врегулювання проблем роботи "Родовід банку". Ухвалена постанова якраз направленна на захист інтересів вкладників "Родовід банку"... Зокрема передбачено розпочати виплату вкладів через банк "Ощадбанк", - заявив Ф.Ярошенко.

Також уряд, на сьогоднішньому засіданні, прийняло рішення про збільшення капіталу "Родовід банку" держоблігаціями на 3,95 млрд грн, які будуть відразу ж віддані "Ощадбанку" та капіталу "Ощадбанку" - на 604 млн грн. "Родовід банк" 5 років буде займатися поганими активами.

Нагадаємо, раніше заступник голови НБУ Ігор Соркін на зустрічі з ініціативною групою вкладників "Родовід банку" повідомив, "що на сьогодні вже розроблено проект спільної постанови уряду і Національного банку, щодо строків та порядку виплат коштів".