ua en ru

Уряд схвалив законопроект, покликаний скоротити випадки подвійного громадянства

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства". Рішення прийнято на засіданні Уряду 1 лютого 2012 р, передає прес-служба Кабміну.

Законопроект спрямований на реалізацію вимоги Конституції України щодо єдиного громадянства (стаття 4) шляхом запобігання та скорочення випадків подвійного громадянства.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України "Про громадянство України", прийняття яких суттєво зменшить кількість випадків подвійного громадянства. Крім того, законопроектом передбачається внести зміни до низки законів України в частині встановлення обмежень для осіб, які є громадянами України і одночасно перебувають у громадянстві іншої держави.

Зокрема, пропонується внести зміни до Законів України "Про державну службу", "Про Кабінет міністрів України", "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", "Про громадянство України" тощо.

Нагадаємо, ВР 22 вересня 2011 р. ухвалила в другому читанні урядовий законопроект про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, який має визначити права та обов'язки іноземців та осіб без громадянства, які перебувають в Україні.