ua en ru

Уряд схвалив моніторинг земельних відносин

Уряд схвалив моніторинг земельних відносин Фото: земельні відносини буде моніторити уряд

Кабмін має намір об'єднати бази даних декількох профільних відомств

Кабінет міністрів України схвалив проект постанови про реалізацію моніторингу земельних відносин. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Згідно з рішенням уряд, будуть об'єднані бази даних декількох відомств, що займаються питаннями землевідведення та землекористування.

"Мова йде про об'єднання баз даних декількох відомств і узагальнення цієї інформації для землекористування... І в цьому проекті бере участь Світовий банк", - повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.

Як зазначив заступник міністра, таке об'єднання, аналіз та узагальнення інформації про змлепользовании з різних відомств буде проводитися вперше.

Нагадаємо, Комітет парламенту з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопроект №6049-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації використання масивів земель сільськогосподарського призначення".