ua en ru

Уряд хоче підмінити зростання реальної економіки боротьбою за рейтингові показники, - Медведчук

Рейтинг ведення бізнесу від Світового банку, згідно з яким Україна поліпшила свої показники, відображає не весь спектр економічних відносин в нашій країні. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Він нагадує, що згідно рейтингу "Індекс економічної свободи" (складає американський фонд Heritage Foundation спільно з газетою Wall Street Journal) в 2014 р. Україна посіла в ньому 162-е місце, опустившись за рік на сім позицій. "Індекс економічної свободи нашої країни - 46,9 бали з 100 можливих. Із 43 європейських країн це найнижчий показник, і загальний бал України нижче, ніж у середньому в світі", - зазначає Медведчук.

Лідер "Українського вибору" здивований заявою прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про те, що "уряд повинен сконцентруватися на кількох показниках, які дадуть нам можливість за 2015 рік ще вирости на кілька десятків позицій". На думку Медведчука, боротьбу за зростання реальної економіки уряд тепер буде підміняти боротьбою за зростання рейтингових показників, причому визнаючи тільки одного "екзаменатора" - Світовий банк.