ua en ru

Уряд Британії хоче припинити стягнення несправедливих банківських зборів і надмірних ставок за кредитними картами.

Уряд Сполученого Королівства має намір припинити стягнення несправедливих банківських зборів і надмірних процентних ставок за кредитними картами. Ліберально-консервативна коаліція заявила, що вживе заходів, щоб покінчити з несправедливими претензіями банків за банківськими рахунками, наприклад з пенею за овердрафт і інші транзакції. Про це пишуть у The Times Online.

(Торік Управління справедливої торгівлі Сполученого Королівства зазнало поразки у Високому суді, намагаючись врегулювати банківські збори.)

Уряд надасть нові повноваження регуляторам забороняти надмірні процентні ставки за кредитними та платіжними картами.

Крім того, споживачам буде надано 7-денний період після отримання платіжної карти, протягом якого компанія - емітент карти має забезпечити споживача інформацією в стандартній формі, щоб він міг вирішити, чи вигідні для нього є умови користування цією картою.

Коаліція також має намір передбачити більший захист для боржників від агресивних судових виконавців, встановивши, що вилучення власності за несплату буде останнім заходом, і змусити енергокомпанії забезпечити для споживачів докладну інформацію про те, як перейти на нижчі тарифи та скоротити енергоспоживання.

Прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що він хотів би добитися більш відповідальної поведінки корпорацій і споживачів за допомогою більшої прозорості. "Уряд вважає, що це необхідно, щоб захистити споживачів, особливо найвразливіших, і сприяти зростанню конкуренції в економіці.

Організації споживачів вітали заяви уряду.