ua en ru

Урядовий уповноважений В.Мунтіян на новій посаді займеться питаннями імпортозаміщення та енергобезпеки

Першочерговим завданням урядового уповноваженого з питань співробітництва з Російською Федерацією, СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об'єднаннями стане забезпечення енергобезпеки Україні та реалізація стратегії з імпортозаміщення. Про це виданню zn.ua розповів нещодавно призначений на цю посаду екс-заступник міністра економіки Валерій Мунтіян.

"Перше і головне - це потрібно реалізувати стратегію з імпортозаміщення, друге питання - щодо енергобезпеки. Також потрібно буде забезпечити міжнародну економічну безпеку для України, - адже як ви знаєте, на превеликий жаль, у нас по товарній групі велике негативне сальдо", - сказав В.Мунтіян.

Крім того, в обов'язок урядового уповноваженого увійде реалізація всіх стратегічних планів уряду з поліпшення співпраці зазначеними об'єднаннями.Зокрема це буде: збільшення товарообігу між країнами, відстоювання національних інтересів (входження на нові ринки і інвестиції у зміцнення наявних), розширення і поглиблення економічної інтеграції, залучення в Україні як безпосередньо прямих інвестицій в реальну економіку, так і в інновації.
Говорячи про задум створення даної посади, В.Мунтіян відзначив необхідність здійснення реалізації всіх зовнішньоекономічних цілей держави "за єдиним планом, під єдиною координацією в інтересах вітчизняних суб'єктів міжнародного права".
Нагадаємо, Кабінет міністрів України 14 лютого на малому засіданні прийняв рішення про введення інституту урядових уповноважених.
Цей статус отримали два чиновники: колишній заступник міністра економіки Валерій Мунтіян, а також екс-глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський, який займатиметься питаннями дерегуляції.