ua en ru

ПР внесла законопроект про амністію для учасників акцій з захоплення будівель ОДА на сході України

Партія регіонів внесла проект закону про амністію для учасників акцій з захоплення будівель обласних державних адміністрацій на сході України.

Партія регіонів внесла проект закону про амністію для учасників акцій з захоплення будівель обласних державних адміністрацій на сході України. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат від ПР Нестор Шуфрич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Люди на південно-сході висловили свій протест. На жаль, протести вилилися в захоплення ОДА в Донецьку, Луганську і Харкові... Сьогодні ситуація така ж, як була тоді (під час протестів на Майдані)... Тому ми повинні послати чіткий сигнал людям, які вийшли на акції протесту, прийняти закон про їх амністії", - заявив Шуфрич.

За його словами, ПР буде наполягати на прийнятті проекту Закону № 4667 - про запобігання негативних наслідків в результаті участі в акціях протестів на півдні і сході, що передбачає звільнення всіх, хто взяв участь, в тому числі в захопленні адміністративних будівель.

"Ми даємо можливість людям, які знаходяться в будівлях ОДА та СБУ у Донецькій, Луганській і Харківській областях, вийти і не боятися, що їх будуть переслідувати... Цей закон спрямований виключно на прояв гуманізму", - підкреслив Шуфрич.