ua en ru

ПР веде переговори з Блоком Литвина і КПУ щодо повернення до розгляду поправок проекту закону про референдум, які дозволять змінювати Конституцію, - джерело

Партія регіонів проводить переговори з Блоком Литвина і комуністами на предмет повернення до розгляду поправок проекту закону про референдум, які дозволять змінювати Конституцію. Про це РБК-Україна повідомило джерело в ПР.

«Зараз наше керівництво робить все, щоб переконати комуністів і Блок Литвина повернутися до відповідних поправок і проголосувати за них, щоб остаточна редакція закону про референдум дозволяла виносити на всенародне обговорення питання щодо скасування конституційної реформи», - сказало джререло.

В противному випадку, за його словами, розглядається «інший сценарій», коли восени до коаліції приєднаються депутати ЄЦ і тоді, конституційна більшість у 300 голосів буде забезпечена швидко, а саме шляхом приєднання додатково ще 15-20 депутатів до коаліції з інших фракцій.

Він пояснив, що депутати ЄЦ мають приєднатися до коаліції внаслідок домовленостей з лідером ЄЦ Віктором Балогою, який має бути призначений міністром надзвичайних ситуацій після звільнення Нестора Шуфрича.

В свою чергу, нардеп від НУ-НС, лідер ДГ «За Україну!» В'ячеслав Кириленко не виключив, що депутати коаліції «зроблять спробу повернутися до розгляду відповідних поправок...але навряд-чи коаліції вдасться зібрати 300 голосів у парламенті, хоча такі намагання в них однозначно є».