ua en ru

ПР має намір бойкотувати голосування в Раді до прийняття закону про амністію учасників акцій протесту на сході України

ПР має намір бойкотувати голосування в Раді до прийняття закону про амністію учасників акцій протесту на сході України

Партія регіонів відмовляється голосувати за законопроекти у Верховній Раді України, поки не буде прийнято законопроект про амністію учасників акцій протесту у східних областях України. Про це з трибуни Верховної Ради України заявив депутат з фракції Партії регіонів Володимир Бандуров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогоднішня ситуація країні вкрай небезпечна. Ми як ніхто розуміємо наслідки можливі в країні... Якщо ми не будемо мудрими, то в цьому випадку ми отримаємо катастрофу на південно-сході. Наше завдання не допустити кровопролиття. Єдино можливий вихід із ситуації - прийняття закону про амністію, дзеркального закону, який був прийнятий у лютому цього року", - заявив Бандуров.

Депутат додав: "Ми як партія, що представляє інтереси народу на південно-сході країни, поки не буде прийнятий закон про амністію, наша партія не буде голосувати за жоден закон, включений до порядку".

Партія регіонів також вимагає проведення конституційної реформи з наданням широких повноважень на місцях та ухвалення закону про порядок проведення референдумів.

"Також ми вимагаємо закріплення конституційного статусу російської мови, щоб він був другою державною", - заявив Бандуров.
Партія регіонів вимагає створення ТСК з розслідування подій на Майдані.

"Це комісія з снайперам... Сьогодні час іде не на дні, а на години", - зазначив Бандуров.