ua en ru

ПР оголосила про проведення надзвичайного з'їзду депутатів всіх рівнів Донецької обл. 16 квітня

У зв'язку з подіями, що відбулися в Донецькій області, Партія регіонів оголошує про проведення 16 квітня надзвичайного з'їзду депутатів всіх рівнів Донецької області.

У зв'язку з подіями, що відбулися в Донецькій області, Партія регіонів оголошує про проведення 16 квітня надзвичайного з'їзду депутатів всіх рівнів Донецької області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької обласної організації Партії регіонів.

"Обрані прямим голосуванням жителями Донецької області депутати сільських, селищних, міських, районних, обласної ради та Верховної ради України мають легітимні повноваження представляти територіальні громади Донецької області і є єдиними повноправними виразниками думки жителів Донеччини. З'їзд повинен об'єднати основні вимоги жителів регіону і висунути їх центральним органам влади. Це - децентралізація влади: прямі вибори губернатора, розширення повноважень для регіону, в тому числі бюджетна автономія, а також державний статус російської мови. Наша мета - захистити інтереси Донбасу, запобігти розколу України і припинити подальше кровопролиття", - йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні Партія регіонів запропонувала цього тижня розглянути законопроекти про місцеві референдуми та амністію для тих, хто захопив приміщення на сході України. Про це сьогодні повідомив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій.

Зокрема, ПР пропонує прийняти такі законопроекти 0938 - про тимчасові слідчі комісії, 4468 - про створення ТСК з питань розслідування з розслідування дій снайперів на Майдані, 0867 - проект закону про місцеві референдуми, 4667 - про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб, з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань.

Нагадаємо, вчора Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) вирішила почати антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

"Почати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил... Ми не дамо Росії повторити кримський сценарій", - заявив в.о. Президента України Олександр Турчинов за підсумками засідання РНБО.

В.о. Президента також зазначив, що він підписав указ про непримении покарання по відношенню до тим, хто добровільно складе зброю до ранку 14 квітня.