ua en ru

ПР не дала голосів за законопроект про амністію для сепаратистів, - Соболєв

Фракція Партії регіонів не дала голосів за законопроект про амністію учасників акцій протесту на сході України.

Фракція Партії регіонів не дала голосів за законопроект про амністію учасників акцій протесту на сході України. Про це сьогодні журналістам у кулуарах ВР заявив в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Законопроект про амністію актуальний завжди, незалежно від того чи буде Партія регіонів за це голосувати чи ні. Набагато краще, щоб за це проголосувала і Партія регіонів", - сказав Соболєв.

Він додав, що коаліція готова голосувати за цей законопроект, проте коли цей документ обговорювався на погоджувальній раді, то фракція Партії регіонів своїх голосів за нього не дала.

"Вони хочуть, щоб залишалися терористи в цих приміщеннях,а амністія оголошувалась виключно для тих, хто вийде. Так не буває. Або всі приміщення звільняються, і тоді амністія застосовується до тих, хто добровільно вийшов і добровільно здав зброю. Але крім того, по кожній з цих осіб повинна бути перевірка: чи це не ті люди, які катували Рибака, чи це не ті люди, які затримували журналістів і катували їх, і чи це не ті люди, які вбивали людей. Навіть якщо вони добровільно здадуть зброю, то це не звільнить їх від відповідальності, так само і як амністія, яка ухвалювалась по Майдану, так само була за виключенням тих статей, які стосуються вбивств, катувань або перешкоджанню журналістській діяльності", - заявив Соболєв.

Він також додав, що законопроект про амністію, який був внесений урядом, погоджувався з парламентською коаліцією.