ua en ru

ПР ініціює створення ТСК з розслідування розстрілу активістів Єавромайдану, - Тігіпко

Партія регіонів ініціює створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) з розслідування розстрілу активістів Єавромайдану в Києві на вул. Інститутській 18-20 лютого 2014 р

Партія регіонів ініціює створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) з розслідування розстрілу активістів Еавромайдана в Києві на вул. Інститутській 18-20 лютого 2014 р. Про це заявив сьогодні на брифінгу у ВР, народний депутат з фракції Партії регіонів Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Партія регіонів зареєструвала постанову про створення спеціальної комісії з розслідування цих подій", - сказав Тігіпко.

Він зазначив, що в пресі курсує багато інфрмації про те, що до вбивств активістів причетні представники Партії регіонів, але результатів розслідування досі немає.

"Ми наполягаємо на розслідуванні.... враховуючи заяви міністра внутрішніх справ про залученні "третьої сили" в події, в результаті яких загинули більше сотні людей. Ми бачили заяви екс-глави СБУ Якименко (про причетність самооборони Майдану до снайперам)... Ми вважаємо, що необхідно провести слідство, неможливо більше чекати. Тому ПР зареєструвала проект постанови про створення ТСК з розслідування подій 18-20 лютого", - заявив Тігіпко.

Він також повідомив, що ПР вимагає, щоб в Раду прибули генпрокурор і голова МВС України для інформування суспільства про те, як рухається розслідування.

"Якщо найближчим часом ми не отримаємо результатів слідства, ми будемо вважати, що його просто хочуть затягнути і не хочуть знайти правди", - зазначив Тігіпко.