ua en ru

ПР ініціює розслідування розстрілу протестуючих снайперами під час масових акцій в Києві

Фракція Партії регіонів ініціює створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин розстрілу з снайперської зброї протестувальників і співробітників правоохоронних органів під час масових акцій протесту в Києві.

Фракція Партії регіонів ініціює створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин розстрілу з снайперської зброї протестувальників і співробітників правоохоронних органів під час масових акцій протесту в Києві. Про це йдеться в заяві фракції, поширеній сьогодні її прес-службою.

"З 18 по 22 лютого українське суспільство і світова спільнота були шоковані фактами розстрілу громадян і співробітників правоохоронних органів невстановленими особами в центрі столиці України. Ще більше запитань викликають заяви окремих політиків та відеоматеріали, які розташовуються на Інтернет-ресурсах, з яких видно, що одна і та ж особа веде прицільний вогонь, як по протестуючих, так і представникам правоохоронних органів", - йдеться в заяві.

На думку ПР, такі дії вчинялися з конкретного наказу і були наслідком низки організаційних заходів (забезпечення снайперською зброєю, спеціальними засобами зв'язку, визначення місця ведення вогню тощо).

"З телефонної розмови глави європейської дипломатії Кетрін Ештон і міністра закордонних справ Естонії Паета, запис якої розміщена на Інтернет-ресурсах, а пізніше її автентичність фактично підтверджена заявою Міністерства закордонних справ Естонії, слід, що світова спільнота стурбована затягуванням розслідування цих фактів. Крім цього, зі змісту цієї розмови можна зробити висновок, що європейські політики припускають, що до подій з прицільною розстрілом з снайперської зброї можуть бути причетні представники нової української власти. Суспільству має бути надана відповідь щодо обставин скоєння цього тяжкого злочину, а винні повинні понести передбачене законом покарання", - наголошується в заяві.