ua en ru

Через пожежу на нафтобазі у Києві обмежать в'їзд вантажного транспорту, - СЕС

Через пожежу на нафтобазі у Києві обмежать в'їзд вантажного транспорту, - СЕС Фото: у Києві може збільшиться концентрація сірчаного ангідриду в повітрі

Вантажний транспорт підвищує концентрацію сірчаного ангідриду в повітрі

У Києві буде обмежено в'їзд вантажного транспорту через погіршення екологічної ситуації, викликаним пожежею на нафтобазі під Васильковом. Про це на прес-конференції повідомив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перевищення показників викидів в кілька разів, наприклад, сірчаного ангідриду, відбувається також через горіння. Але забруднення Києва відбувається за вантажного транспорту, а також через погодні умови, так як всі ці викиди зберігаються в низовому кулі атмосфери. Тому на сьогоднішній день за дорученням мера Державтоінспекція буде проводити заходи по обмеженню в'їзду в Київ великого вантажного автотранспорту, який є основним джерелом сірчаного ангідриду", - заявляє Рубан.

Також він нагадав, що додатковим заходом для поліпшення екологічного стану столиці буде миття вулиць і територій у місцях забруднення.

Нагадаємо, вміст небезпечних речовин в повітрі Києва перевищила норму в 7 разів.

Відео пожежі на нафтобазі в Київській обл.