ua en ru

Пожежа в Ізраїлі: евакуювали 12 районів Хайфи

Пожежа в Ізраїлі: евакуювали 12 районів Хайфи Фото: у Хайфі евакуювали 12 районів з-за пожеж

Влада Ізраїлю просить жителів Хайфи зайвий раз не виходити з будинку у зв'язку з сильним забрудненням повітря

В ізраїльському місті Хайфа через масштабні пожежі евакуювали жителів 12 кварталів. Про це повідомляє Israelinfo.

Наголошується, що до подібних дій поліція вдалася вперше за всю історію міста.

Спочатку правоохоронці вирішили евакуювати жителів кварталів: Ахуза, Рамот-Сапір, Рамат-Ремез, Рамат-Ешколь і Рамат Бен-Гуріон. Пізніше були евакуйовані і жителі кварталів Рамат-Хен, Рамат-Альмоги, Мерказ Хорев, Бегін, Рамат-Голда, Неот-Перес і Дэния.

У цей момент вогонь не загрожує вищевказаним районом, однак влада воліли прийняти превентивні заходи.

Перший осередок пожежі виник в місті в районі мосту Паз поруч з автомастерскими. Через потужні пориви вітру вогонь перекинувся на сусідні будівлі та автомобілі. На той момент постраждали 2 жінки, які були госпіталізовані з легким отруєнням чадним газом.

Пізніше вогонь перекинувся на сусідню вулицю Хелец. Пожежники намагалися не допустити поширення вогню, проте незабаром пожежа спалахнула в парку в хайфському кварталі Рамот Сафір, що між Неві-Шеананом і Ромемой. У Ромеме вогонь охопив кілька будівель, і почалася евакуація прилеглих дитячих садів і житлових додому. У боротьбі з вогнем був задіяний літак.

Ще один осередок пожежі виник біля стадіону "Самі Офер". Також повідомляється, що через сильний дим проводиться евакуація людей з Хайфського університету і декількох шкіл.

Крім цього, пожежа спалахнула і на вулиці Ашлаг, де розташовано безліч магазинів і компаній. На місці події працюють три пожежні машини.

Міністерство екології Ізраїлю закликав жителів Хайфи зайвий раз не виходити з будинку у зв'язку з сильним забрудненням повітря.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ізраїлі в ДТП потрапив польський урядовий кортеж.