ua en ru

З'явилося відео виверження вулкану в Індонезії

З'явилося відео виверження вулкану в Індонезії Фото: виверження вулкана Сопутан (twitter.com/Sutopo_PN)

Про евакуації відразу після виверження не повідомлялося

У мережі з'явилося відео виверження вулкана на індонезійському острові Сулавесі. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Associated Press.

Влада Індонезії попередили авіакомпанії про вулканічний попіл в повітрі. Ні про яку евакуації відразу після виверження не повідомлялося.

Раніше повідомлялося, що ООН виділила Індонезії 15 млн доларів для ліквідації наслідків цунамі і землетрусу. Глава ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок заявляв, що уряд Індонезії вже має досвід і гарне оснащення для боротьби з наслідками стихійних лих. За останніми даними, внаслідок землетрусу і цунамі в загинули 1407 людей.

Також напередодні стало відомо, що в Індонезії не вистачає обладнання для допомоги постраждалим від землетрусу. Очікується, що кількість жертв ще збільшиться, оскільки рятувальники ще не дісталися до всіх постраждалих районів. Місцева поліція забезпечує супровід конвоїв допомоги.

Як відомо, 28 вересня 2018 року в Індонезії стався землетрус, магнітуда якого склала 7,5. На острові Сулавесі зруйновані тисячі житлових будинків, лікарень, готелів та інших будівель.

заступник Директора департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що українців немає серед загиблих і постраждалих в результаті землетрусу в Індонезії.