ua en ru

Потреба України в придбанні та заміні поїздів становить близько 800 од., - Колесніков

Потреба України в придбанні та заміні поїздів становить близько 800 одиниць. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков в Чехії під час брифінгу після урочистої передачі Україні першого з двох поїздів чеської компанії Skoda, передає кореспондент РБК-Україна.

"Потреба України складає приблизно 100 потягів середньомагістральних. 50-70 такого класу (як Skoda)... І потрібно замінити мінімум 600 приміських електропоїздів, тобто, як ми говоримо, електричок", - сказав Колесніков.

Крім того, він додав, що поїзди Skoda зв'яжуть три східних міста-мільйонника: Харків, Донецьк, Дніпропетровськ.

"Україна буде використовувати за великим рахунком три абсолютно різних типи поїздів для різних цілей. Є поїзда середньомагістральні, так звані, тобто Hyundai, які призначені для далеких відстаней. Є поїзда Skoda... як раніше говорили міжобласного рівня... Ці два поїзда будуть ходити по кільцю: Харків - Дніпропетровськ - Донецьк - Харків, назустріч один одному, тобто, будуть забезпечувати зв'язок трьох українських (міст) мільйонників Сходу (України). Вони не призначені для далеких подорожей. Тобто, 300 -350 км, така буде дальність (маршруту поїздів Skoda). І будуть приміські поїзди, ми обговорюємо в тому числі і зі Skoda це питання", - сказав Колесніков.

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що в Україні до 10 травня прибудуть шість електропоїздів виробництва Hyundai Rotem, які згідно з контрактом, корейський виробник повинен виготовити до початку проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.