ua en ru

Втрати "Укргазвидобування" в зоні АТО зросли на 41,6% - до 340 тис. куб. м газу щодоби

Втрати ПАТ "Укргазвидобування" в зоні проведення АТО збільшилися на 100 тис. куб. м газу (або на 41,6%) - до 340 тис. куб газу щодоби.

Втрати ПАТ "Укргазвидобування" в зоні проведення АТО збільшилися на 100 тис. куб. м газу (або на 41,6%) - до 340 тис. куб газу щодоби. Про це повідомила прес-служба "Укргазвидобування".

"У зв'язку з проведенням антитерористичної операції ПАТ "Укргазвидобування" призупинило роботу Лобачевського УКПГ, що знаходиться в селі Щастя Луганської області. Зупинка об'єкта тягне за собою добові втрати природного газу в розмірі 100 тис. куб. м. Враховуючи, що свою роботу не відновили ще 4 виробничих об'єкти компанії, які також знаходяться в зоні проведення АТО і щодоби дозволяють добувати 240 тис. куб. м газу, компанія щодня втрачає 340 тис. куб м видобутого блакитного палива", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, з 7 раніше захоплених УПГК, 3 відновили свою роботу. Обсяг видобутку природного газу з них становить 30 тис. куб. м газу.

ПАТ "Укргазвидобування" - вертикально-інтегрована компанія, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні. 100% акцій ПАТ "Укргазвидобування" належать НАК "Нафтогаз-Україна".