ua en ru

Потенціал країни потрібно наповнювати приватною ініціативою та інвестиціями, - НФ

Потенціал країни потрібно наповнювати приватною ініціативою та інвестиціями, - НФ Фото: Максим Бурбак

За словами Бурбака, після націоналізації "ПриватБанку" держава стала найбільшим гравцем на банківському ринку

Потенціал країни зараз потрібно наповнювати приватною ініціативою та інвестиціями. Таку думку висловив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, виступаючи з трибуни парламенту 7 лютого.

"Після націоналізації "ПриватБанку" держава стала найбільшим гравцем на банківському ринку України. Цю можливість треба використати, щоб зробити доступнішими кредити для малого і середнього бізнесу, а також для населення. Це конституційна відповідальність голови НБУ. Для нас вкрай важлива курсова стабільність і активізація ділової активності", - підкреслив Бурбак.

Він також зазначив, що після Революції гідності уряд Арсенія Яценюка зміг зберегти макроекономічну стабільність, створити армію, стабільно платити зарплати і пенсії. Окрім того, були розпочаті реформи у сферах енергетики, субсидій і енергоефективності, державного управління, державних закупівель, додав Бурбак.

"Зараз, на початку 2017-го, настав час наповнювати потенціал країни приватною ініціативою і інвестиціями. У тіло економіки потрібно влити кров у вигляді потужних фінансів за рахунок мобілізації внутрішніх можливостей", - підкреслив керівник фракції.

Він також наголосив на необхідності проведення приватизації великих державних підприємств.

"Потрібно відправляти на продаж державні підприємства, поповнюючи бюджет доходами. Інвестиції у виробництво допоможуть конкурентоздатності української продукції", - зазначив Бурбак.

"На ганьбі, яку пережила країна з приватизацією Одеського припортового заводу, потрібно поставити крапку. Як ми пам’ятаємо, конкурс було зірвано, а збитки держави сягнули 500 мільйонів доларів", - підкреслив керівник фракції "Народний фронт".

Бурбак також наголосив, що 2017 рік останній для проведення ефективних реформ. Оскільки наступний буде використаний популістами для численних передвиборчих обіцянок. "Закликаю всіх в залі (парламенту, - ред.) об’єднатись, щоб виконати історичну місію парламенту – розбудову європейської незалежної держави", - заявив Бурбак.

Нагадаємо, за інформацією урядового уповноваженого з питань інвестицій - першого заступника міністра фінансів Оксани Маркарової, Львівська, Івано-Франківська та Вінницька області лідирують у залученні іноземних інвестицій.