ua en ru

Постанова про збільшення статутного капіталу ДІУ втратила чинність, - Кабмін.

Постанова Кабінету міністрів України від 27 січня 2010 р. № 61 про збільшення статутного капіталу Державної іпотечної установи на 0,5 млрд грн - до 0,7 млрд грн втратила чинність. Про це йдеться у постанові Кабміну України № 278 від 24 березня 2010 р.

Нагадаємо, 9 лютого 2010 р. Президент України Віктор Ющенко зупинив дію даної постанови.
Кабмін відповідною постановою збільшив статутний капітал Державної іпотечної установи на 500 млн грн, для чого розпорядився виділити на безповоротній основі ці кошти за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, що надходять від розміщення облігацій внутрішньої державної позики. У зв'язку з цим були внесені відповідні зміни до низки постанов уряду, що регулюють зазначені питання. Постановою також доручено до погодження розподілу коштів Стабілізаційного фонду з комітетами Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності та з питань бюджету для забезпечення виконання цієї постанови Міністерству фінансів України здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики на зазначену суму, а Державному казначейству України - перерахувати кошти Стабілізаційного фонду.
Також втратила чинність постанова про надання акваторії у користування державному підприємству "Спеціалізований морський порт "Октябрьск"; постанова Кабміну від 22 жовтня 2008 р. № 934 "Про надання акваторії у користування державному підприємству "Миколаївський морський торговельний порт".
Нагадаємо, 21 грудня 2009 р. В.Ющенко призупинив дію даних постанов Кабміну.
Кабін міністрів України 24 вересня 2008 р. видав постанову №854 «Про надання акваторії у користування державному підприємству «Спеціалізований морський порт «Октябрьск», відповідно до якої ДП «Спеціалізований морський порт «Октябрьск» надано у постійне користування акваторію в межах, визначених у системі координат WSG-84 (згідно з додатком), за умови недопущення в подальшому передачі зазначеної акваторії або її частини іншим суб'єктам господарювання.
Постановою Кабінету міністрів України від 22 жовтня 2008 р. №934 «Про надання акваторії у користування державному підприємству «Миколаївський морський торговельний порт» державному підприємству «Миколаївський морський торговельний порт» надано у постійне користування акваторію в межах, визначених у системі координат WSG-84 (згідно з додатком), за умови недопущення в подальшому передачі зазначеної акваторії або її частини іншим суб'єктам господарювання.

Також Кабмін визнав такими, що втратили чинність постанови Кабінету міністрів України від 5 березня 2009 р. № 236 "Про роз'яснення особливостей застосування окремих норм указу Президента України від 3 липня 1998 р. № 727 для фізичних осіб, які провадять підприємницьку діяльність за межами України, в умовах світової фінансово-економічної кризи"; постанову уряду від 14 квітня 2009 р. № 366 "Про сплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування"; постанову уряду від 15 квітня 2009 р. № 454 "Про внесення змін до постанови уряду від 5 березня 2009 р. № 236"; постанову Кабінету міністрів України від 21 травня 2009 р. № 505 "Про порядок сплати та зарахування сум внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, сплачених фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування.
Нагадаємо, 2 листопада В.Ющенко зупинив дію даних постанов.
Також Кабмін визнав такими, що втратили чинність ; розпорядження уряду від 23 вересня 2009 р. № 1178 "Питання Загального реєстру податкових накладних;
Нагадаємо, 29 жовтня В.Ющенко зупинив дію даного розпорядження.
Кабмін розпорядженням №1178-р "Питання загального реєстру податкових накладних" запровадив реєстрацію податкових накладних платників податку - продавців товарів (робіт, послуг) у загальному реєстрі податкових накладних та уповноважив Державну податкову адміністрацію України встановити порядок ведення цього реєстру. Уряд також установив, що податкова накладна надається покупцю товарів (робіт, послуг) після внесення відомостей про неї до реєстру; у разі порушення продавцем установленого порядку реєстрації податкових накладних ДПАУ має право проводити перевірку достовірності зазначених платником податку сум податкових зобов'язань з метою встановлення права покупця на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту; надходження до органу державної податкової служби інформації про виявлення розбіжностей у даних податкової накладної та реєстру є підставою для проведення позапланової виїзної перевірки продавця та покупця, а невідповідність даних, зазначених у податковій накладній, даним реєстру не звільняє продавця від обов'язку включення суми податку на додану вартість, зазначеної в податковій накладній, до суми податкових зобов'язань за відповідний звітний період, при цьому покупець втрачає право на податковий кредит відповідно до податкової накладної, якщо сума податку на додану вартість згідно з накладною не відображена продавцем у податковій декларації або продавець не провів у повному обсязі розрахунки з бюджетом за такою декларацією.

Також за рішенням уряду втратила чинність постанова уряду від 21 жовтня 2009 р. № 1117 "Про утворення урядової комісії з питань забезпечення обороноздатності та національної безпеки України".
Нагадаємо, 4 листопада В.Ющенко призупинив дію цієї постанови Кабінету міністрів України.
Зазначеною постановою створено урядову комісію з питань забезпечення обороноздатності та національної безпеки України, затверджено положення про урядову комісію, якими встановлено, що зазначена урядова комісія є консультативно-дорадчим органом при Кабінеті міністрів України. Також зазначено, що комісія створюється для забезпечення, зокрема, узгоджених дій органів виконавчої влади з питань формування і реалізації державної політики у сфері оборони, створення і подальшого розвитку сектору безпеки.
Основними завданнями комісії визначено, зокрема, сприяння забезпеченню координації дій органів виконавчої влади з питань забезпечення обороноздатності та національної безпеки України. Одним з положень на урядову комісію покладено завдання із підготовки пропозицій Кабінету міністрів України стосовно призначення на посади осіб вищого офіцерського складу та присвоєння їм військових звань.
Також Кабмін скасував як таку, що не набрала чинності, постанову уряду від 14 жовтня 2009 р. № 1091 "Деякі питання забезпечення у 2009 році лікувально-профілактичних закладів обладнанням, транспортними засобами, виробами медичного призначення та лікарськими засобами".